24 July 2011

Warna Mengikut Hari

  • PUTIH (Isnin)

Putih mewakili kesemua warna di dalamnya. Ia adalah lambang penyembuhan menerusi gabungan tujuh warna yang terdapat di dalamnya. Ia menjadi warna pilihan pada hari pertama kita iaitu pada hari isnin.


Pilih pakaian berasaskan warna putih kerana ia mempunyai tenaga luar biasa untuk memulihkan tenaga dan mood pada hari isnin. Biasanya, hari isnin menjadi hari yang agak suram dan agak bosan untuk ke tempat kerja. Jadi, pilih pakaian berasaskan putih namun tidak perlulah segala-galanya berwarna putih. Cukuplah kalau ada warna putih menjadi warna asas pada hari itu.


  • MERAH JAMBU(Selasa)

Ia adalah warna yang lembut, romantis dan menyegarkan. Ini kerana pada hari Selasa sering dikaitkan dengan sesuatu yang kurang baik seperti terlalu emosional, cepat marah dan sebagainya. Jadi, warna seperti merah jambu bukan sahaja mempunyai aura yang romantis tetapi mempunyai tenaga menyeimbangkan emosi anda.


  • BIRU (Rabu)

Biru juga adalah lambang penyembuhan serta dikaitkan dengan keberkesanan komunikasi. Ia memberi kesan terhadap komunikasi. Ia memberi kesan terhadap komunikasi yang baik kepada individu berkenaan. Maknanya, segala-galanya akan berjalan lancer kerana hubungan komunikasi anda agak baik pada hari itu.


  • KUNING ataupun JINGGA (Khamis)

Ia adalah kategori warna yang penuh godaan yang membara, ceria, daring dan dikaitkan dengan warna sensual untuk wanita. Ia menjadi wanita lebih menggoda dan sesuai untuk para isteri untu memberi signal yang baik pada para suami di malam jumaat!


  • HIJAU (Jumaat)

Hijau adalah lambang ketenangan jiwa dan mendamaikan kepada sesiapa sahaja. Pilihan warna hijau memberi satu sentuhan yang cukup baik untuk wanita terutama di hari mulia umat Islam.


  • MERAH (Sabtu)

Hari untuk enjoy bersama rakan mahupun keluarga. Penat bekerja, inilah masa untuk bersantai dan berhibur. Pilihan warna merah pasti menyemarakkan mood di malam minggu dan pastinya lebih hot!


  • HITAM (Ahad)

Seperti mana putih, hitam juga ada azimatnya. Ia mampu menyimpan tenaga sepanjang enam hari anda. Ia ibarat anda mengecas semula tenaga anda untuk memulakan hari baru anda pada minggu berikutnya. Selain elegan, hitam mempunyai tarikan tersendiri kepada pemakainya.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...