26 April 2010

Pejabat Facebook Sedang Dibina di Malaysia

Rakyat Malaysia memang suka menghabiskan masa lapang mereka di facebook. Tak kira lah masa lapang ke, masa duk kerja kat ofis ke, atau duduk di stesen bas ke, memang ada yang curi masa untuk membuka laman Facebook.

Percaya atau tidak, dikatakan rakyat Malaysia menghabiskan 2 jam masa pejabat mereka semata-mata bersengkang mata di Facebook.

Dikatakan Malaysia juga adalah antara negara yang mempunyai akaun Facebook yang paling ramai. Ternyata orang Malaysia suka bersosial di alam maya, suka tulis status, buat apa hari tu, apa program harian dan macam-macam lagi lah.

Mungkin ada yang tahu dan mungkin ada yang tak tahu, Facebook telah membina pejabat mereka sendiri di Malaysia ini. Baru-baru ini, Budiey ada tengok iklan di Facebook di mana syarikat laman sosial terbesar di dunia sekarang ni sedang mencari software enginere di Malaysia.

Dan kini, Budiey dapat tahu, pejabat Facebook cawangan Malaysia sedang dalam pembinaan. Di mana tu? Ya, office Facebook terletak di Neo Damansara, Damansara Perdana, Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.

Tengok pada rekaan seni bina bangunan ni memang unik dan elegan. Tak ubah macam bangunan yang Budiey pernah tengok di Singapura.

Budiey rasa Budiey pernah tengok bangunan ni on da way balik dari Ikea, The Curve & Cathay Cineleisure. Korang mesti perasan bangunan ni sebab memang senang nak nampak.

Facebook, welcome to Malaysia!


kredit by Budiey

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...