30 June 2011

K-Pop Talent Show and Wonderful Indonesia

Sape nak gi Indonesia, boleh tengok info nya kat sini..
Pengacara memperkenalkan tempat menarik yang berada di Indonesia kepada pengunjung BTS.

Mana aku pergi, ada je Jehan Miskin ni..
Hari tu jumpa kat Sasuke Malaysia @ Hari Belia Negara 2011

** yang tak best nya...tak dapat tengok pertandingan K-pop ni..sebab aku kat dalam pawagam masa tu...

OldTown @ BTS

Firstly, kena tengok menu dulu..
Pastu, dah berkenan kat tekak...boleh la tulis kat order form dia tuh.
Taraaa..Dah sampai..Laksa
Hazelnut coffee...sebab sakit tekak..terpaksa la order air panas..
Ni husband aku punyerr...sorry tak ingat nama apa...yang penting ada aisss..
Lastly, Roti bakar.

Spell it Right !!!





Saya sangat seronok dapat tengok secara live program Spell It Right ni kat Berjaya Times Square. Ada Wan Zaleha Radzi lagi sebagai juri kat situ...

Dato' Siti Nurhaliza @ Pejabat Yahoo Malaysia








kredit by: FB YahooMalaysia

Gambar Cantik Tertarik....








Gambar yang aku ambil dari dalam Pusat Services Nikon Berjaya Times Square..Cantik!!

layan je la yooorr..

29 June 2011

Marah Bukan Sifatku

Ku tidak pernah meminta mu
Untuk mengasihi ku
Dan apatah lagi mengasihani ku
Juga tidak sama sekali

Kusedar sebenarnya kita tiada pertalian
Cuma satu arah serta satu tujuan
Mencari keberkatan-Nya

Aku terkenangkan
Saat manis dulu
Tak pernah kau meninggi suara
Bila bertanya

Keras hanyalah luaranku
Lembut tetap di dalam hati
Marah habis setakat itu
Tak kubiar berpanjangan

Biar aku berdiam diri
Dengan hati yang remuk redam
Kau tak usah lagi bertanya
Tak ku bersuara

Aku masih mampu tersenyum
Walau hati terluka
Mungkin hari ini duka untuk aku
Esok belum tentu


Tonggak Dua Belas

(i) Menghargai Masa
(ii) Ketekunan Membawa Kejayaan
(iii) Keseronokan Bekerja
(iv) Kemuliaan Kesederhanaan
(v) Ketinggian Peribadi
(vi) Kekuatan Sifat Baik Hati
(vii) Pengaruh Teladan
(viii) Kewajipan Menjalankan Tugas
(ix) Kebijaksanaan Berhemat
(x) Keutamaan Kesabaran
(xi) Peningkatan Bakat
(xii) Nikmat Mencipta

***camne no.(iii) tu takde dalam diri saya....Apa yang harus saya lakukan? Nombor yang lain tu saya tak pastilah, ada dalam diri saya ke tidhoookk. Kamu saje yang boleh menilai saya.

Bengang+Marah=Benci

Pernahkah korang merasa apa yang aku rasa sekarang ni?

Takkan takde kot, mesti ado kan..

Perasaan itu mesti ada pada setiap orang.

Aku tak terkecuali dari itu.

Dan hari ni, ada orang telah buat aku marah, bengang dan sekelip mata aku terus benci dia.

Tak kira la ko sape..

Kesnya begini:

Kebiasaannya aku memang tak balik rumah tengahari, tapi hari ni aku terasa nak balik memandang geng sepantri aku takdo..So, aku ambik anak aku balik sekolah pukul 12 tgh hari. Dah memang dia habis sekolah pukul 12 tgh hari. Takkan aku nak ambik dia pukul 1 tgh hari pulok. Tak masuk akal. Hari ni je aku balik rumah ye kawan-kawan. Semalam, kelmarin, minggu lepas, bulan lepas aku tak balik pun..Aku ada je kat opis ni. Kalau aku gi jenguk anak aku kat taska pun, aku turun pukul 12.45 tgh hari hokeyyy..Memang dah lunch time. Tapi tadi aku balik rumah, dapat malang lak..

Masuk opis kena bebel ngan orang yang suka bebel. Dia soal aku pegi mana pukul 12 tgh hari tadi. Aku jawab sejujurnya. Aku ambik anak. Dan aku gtau yang anak aku keluar pukul berapa dan segalanya aku jawab dengan sejujurnya. Dia tanya aku lagi, camne aku boleh keluar awal, sepatutnya x boleh keluar awal!!!Aku pun citer la bla..bla..bla..Ni semua atas budi bicara boss...Takkan bos tak bagi ambik anak balik sekolah..Aku menjawab.Baru hari ni. Dia kata sepatutnya, kalau aku keluar awal, aku kena ganti balik aka lewatkan waktu pulang...Cthnya: pukul 7mlm ke!!!@@$$$

Wow...Suka statement tu!!!Kalau aku takde anak, memang aku boleh sangat-sangat tanpa disuruh buat begitu. Tapi saya ada anak..tolong la faham. Pukul 8 mlm pun aku boleh balik..(nak menambah bil letrik kat ofis)..x fikir punya ayat...

Aku cakap lagi kat dia. Petang anak saya KAFA, balik pukul 5.30 petang..Saya boleh lewatkan masa pulang saya tu, walau sepatutnya saya habis keje pukul 5 petang. Saya hokeyy je..Nampak ke saya balik lambat???Tak nampak kan!!Saya keluar awal je yang dia nampak...Not fair lorr..Sape nak ambik kalau saya balik pukul 7 mlm. Maknanya saya boleh ambik anak sekejap n then datang balik ofis..Ya Ampun habis la duit gaji aku isi minyak ke hulu hilir..Pastu bawa anak gi ofis maknanya lorr...Wow..mesti dia ingat gaji aku sama ngan dia...RM6k++++.

Masa aku gi ambik anak aku, dia minta no.fon aku dr kawan aku..Pastu kawan aku cakap xde no.fon aku. Sanggup beb!!!Pasal nak cari fail punye pasal..Kalau dia ada no.fon aku pun, macam la aku ingat semua nama fail yang ada..Beratus fail dlm senarai aku ni..Mana aku ingat..Aku bukan komputer yang boleh search je nama fail..Tup..tup boleh keluar..

Takdo maknanye..Kalau betul2 urgent la kan..Nape tak suruh kawan saya tu cari..Partner aku le??? Bukan aku suruh unit lain yang cari..Unit aku gak..Tapi idoknya dia suruh kawan aku cari..Ape hal??

Cukup la sampai disini...Luahan hati yang panas membara.

Saya dah bosan dengan semua ini..6tahun aku dah merasa pahit manis kehidupan disini.

"Bos is always right"

Saya paling tak suka:
  • Bila ada orang kacau aku bila aku bertugas di kaunter.
  • Bila bos buka fail sendiri tanpa pengetahuan aku sebab aku ni perekod fail.
  • Bila aku tanya fail dan dia cakap tiada di tempat padahal ade je kat tempat dia..(awal-awal dah cakap xde sebelum cari dulu)
  • Bila dia taknak sign cuti aku.(Saya tak boleh sign, sebab saya ni baru aka junior lagi).Susahnya nak cutiiiii.Tak apply salah, bila apply, taknak sign pulok. aduiii..Tu sebab kadang-kadang terjadinya EL.
Saya sangat sedey...Saya perlukan masa untuk kembali normal..Sebab sekarang saya tak normal...Hokeyyy!!!

Aku nak cari ketenangan di kampung..Jumaat dan Isnin aku cutiii..

Pesanan: Ini adalah blog aku...semua ikhlas dari dalam hati aku..Tak tipu punyer..Tiada unsur-unsur politik, lucah dan yang sewaktu dengannya.

Kategori: Blog peribadi/kekeluargaan.


Azim Palm Square Food Court









Minggu lepas, pergi basuh kereta yang cam dah kelabu asap...

Segan kalau nak bawa kereta cam tu..

Kebetulan kat carwash tu ada kedai makan..

Perut pun lapar..yang terlebih lapar...anak aku tu le..si Alya..Asyik lapo je..Bila masa nak

kenyang pun tak tau la..Badan je kecik..tapi makan banyak..

Kawww...giler tomyam dia...Best sangat..kena la dengan tekak aku..Itu bagi aku la..

Korang punya citarasa...i dont know la..

Daging kicap dia pun best...dia bako dulu daging tu..mabeles..

Sambil layan ujibakat Kliauan Emas kat Astro...

Lawak giler...Cam Maharaja Lawak lak aku tengok..

Ada yang tengok lirik kat kertas la...Ada yang baca lirik lor..

Macam-macam ada...Sedara mara Dato' Siti Nurhaliza pun masuk gak...

Layan...

**kedai makan ni kat Dengkil...ala yang sekali dengan carwash tu...Nampak banyak

pokok sawit...kalau x silap la..

Sidang Akhbar Tergempar


Wardina Safiyyah,32, amat kecewa apabila dikaitkan terlibat dengan pertubuhan politik termasuklah menyokong perhimpunan Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih).

Wardina berkata, imejnya tercemar apabila terdapat blog-blog tertentu yang mendakwa dia menyokong gerakan berkenaan sehingga menjejaskan reputasinya apabila banyak pihak yang mempersoalkan perbuatannya itu.

“Saya amat kecewa. Saya tidak terlibat dengan mana-mana perhimpunan haram. Ini semua salah faham pihak-pihak tertentu,” katanya kepada mStar Online ketika dihubungi di sini, Selasa.

Sehubungan itu jelas Wardina dia akan mengadakan sidang media tergempar, Rabu (esok) di Kelab Darul Ehsan, Ampang dekat sini pukul 9 pagi bagi menjelaskan pendiriannya berhubung tuduhan itu.

“Esok saya akan terangkan kepada pihak media mengenai dakwaan yang diperkatakan kepada saya,” ujarnya.

**Saya sokong 100% pendirian Wardina...Tegakkan kebenaran ye kak...I like Wardina!!

Ketuk-Ketuk Ramadhan













Bersama pengacara Ketuk-ketuk ramadhan, sape lagi kalau bukan Sheila Rusly.

Artis jemputannya ialah Alyah.

Tak sempat nak tengok Alyah masak ape.

Sampai-sampai je, makanan tu dah siap di masak.

Kebetulan pergi Pasar Tani Putrajaya, cari makanan.

Nak masak cam takde mood lak...

So, kita beli makanan yang yang siap masak je..Berlambak-lambak kat sini.

Pilih dan bayar je.

Rezeki pulak tu, dapat tengok secara live Ketuk-Ketuk Ramadhan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...