20 May 2009

Konsert Satu Datuk Siti Nurhaliza

PTK oh PTK

Gemuruh sungguh jantung aku bila nampak muka panel temuduga tu...Fuhhhhhhhh
Hilang semua apa yg ade dalam otak...Nasib baiklah panel tu jenis yg tak serius...Kalau tak..mampusssssss. Ni paling aku geram....ujian menaip...selalu tak passssssss.skit je lagi..ala 2 baris je tinggal...nampak gaya nye tak de can la aku nak dapat aras 4 ni...Cobaan....

07 May 2009

Best and Worst Brain Foods

COFFEE

Fresh-brewed joe is the ultimate brain fuel. Caffeine has been shown to retard the aging process and enhance short-term memory performance. In one study, British researchers found that just one cup of coffee helps improve attention and problem-solving skills.
Not That!: ENERGY DRINKS/TOO MUCH COFFEE

BLUEBERRIES

Antioxidants in blueberries help protect the brain from free-radical damage and cut your risk of Alzheimer’s and Parkinson’s diseases. They can also improve cognitive processing (translation: thinking). Wild blueberries, if you can find them, have even more brain-boosting antioxidants than the cultivated variety, so book that vacation in Maine now. The berries will ripen in July.
Not That!: THE UNRIPE AND UNREADY

LOW-FAT YOGURT OR MIXED NUTS

Scientists in Slovakia gave people 3 grams each of two amino acids—lysine and arginine—or a placebo, and asked them to deliver a speech. Blood measurements of stress hormones revealed that the amino acid-fortified guys were half as anxious during and after the speech as those who took the placebo. Yogurt is one of the best food sources of lysine; nuts pack loads of arginine.
Not That!: SODA

PEPPERMINT TEA

The scent of peppermint helps you focus and boosts performance, according to researchers. Need to reach Chicago before nightfall, and you’re stuck in traffic around Cleveland? One study found that peppermint makes drivers more alert and less anxious.
Not That!: CANDY

05 May 2009

Pertandingan Rekacipta Logo Kelab BAC

Dept aku mengadakan pertandingan merekacipta logo untuk Kelab aku(Kelab BAC). So, aku tidak lepaskan peluang yang ada untuk menunjukkan bakat terpendam ni. Aku memang suka benda2 cam ni. Sekarang presiden kelab pun tukar muka baru dan nampak gayanye cam aktif je. Bagus la cam tu. aku harapkan ia akan terus aktif sampai la aku pencen nanti. Insyaallah akhir tahun nanti kelab ni nak buat lawatan ke Bandung..wow best nye.Tu antara cadangan kelab aku le. Dan banyak lagi yang aku dengar seperti Go-Kart, Futsal, Family Day, Kelas Masakan, Gubahan dan macam-macam lagi le. Nak diceritakan nanti panjang la pulak. So, aku pendekkan cerita aje. Aku tengah mencari dan mencuri idea untuk rekacipta logo yang baik punye. Tarikh tutup adalah 22 Mei 2009....Good Luck.

My Dream Destination...











Song Hye Gyo Profile



  • Full Name: Song Hye Gyo

  • Birthdate : Actual birtdate is November 22, 1981 but registered on February 26, 1982

  • Family : Dad, Mom and herself (no siblings)

  • Nickname: Hakgyo, Yookgyo, Haegyo (Because of her name)

  • Talents/Hobbies:Swimming, figure skatting, piano and knitting

  • Childhood Dream: Fashion Designer

Datuk CT & Erra


Minat sangat kat 2 orang personaliti ni...

Datin Norjuma

Datuk Siti Nurhaliza

Apa itu 5S?

  1. Sisih-Seiri
  2. Susun-Seiton
  3. Sapu-Seiso
  4. Seragam-Seiketsu
  5. Sentiasa Amal-Shitsuke

Sekarang ni kat ofis aku sibuk dengan 5S ni. Kat Bahagian aku ada 3 Zon.

  • Zon Alamanda
  • Zon Bourgenvilla
  • Zon Rafflesia

Aku tergolong dalam zon Alamanda...(shopping). Setiap petang jumaat mesti buat 5S ni. Aku ditugaskan menjaga di bahagian kaunter bahagian aku le. So, aku tak kisah sume ni, sebab aku memang petugas kaunter pun. No hal punye le...Small matter.

Datuk CT and Her Achievements

update sehingga 2008..

Malaysian Music Industry Awards (Anugerah Industri Muzik)

Best Pop Album (Hadiah Daripada Hati) 2008

Best Vocal Performance in an Album (Female) ("Hadiah Daripada Hati") 2008

Best Musical Arrangement in an Album (Malay) ("Cintamu") 2008

Best Album (Transkripsi) 2007

Best Pop Album (Transkripsi) 2007

Best Vocal Performance in an Album (Female) ("Siti Nurhaliza in Concert: Royal Albert Hall") 2006

Kembara (Explorer) Award 2005

Best Vocal Performance in an Album (Female) ("Prasasti Seni") 2005

Best Musical Arrangement in an Album ("Seindah Biasa") 2005

Best Album ("E.M.A.S") 2004Best Pop Album ("E.M.A.S") 2004Kembara (Explorer) Award 2004

Best Vocal Performance in an Album (Female) ("E.M.A.S") 2004

Best Musical Arrangement in an Album ("Bukan Cinta Biasa") 2004

Best Vocal Performance in an Album (Female) ("Sanggar Mustika") 2003

Best Musical Arrangement in an Album ("Merisik Khabar") 2003

Best Vocal Performance in an Album (Female) ("Konsert Mega Siti Nurhaliza") 2002

Best Ethnic Pop Album ("Sahmura") 2001

Best Vocal Performance in an Album (Female) ("Sahmura") 2001

Kembara (Explorer) Award 2000

Best Album ("Seri Balas") 2000

Best Ethnic Pop Album ("Seri Balas") 2000

Best Vocal Performance in an Album (Female) ("Pancawarna") 2000

Best Album ("Adiwarna") 1999

Best Pop Album ("Adiwarna") 1999

Best Vocal Performance in an Album (Female) ("Adiwarna") 1999

Best Song ("Jerat Percintaan") 1997Best Newcomer (Female) 1997


Malaysian Song Champion Awards (Anugerah Juara Lagu)

Viewers Choice Song Champion ("Cindai") AJL 20


Best Performance ("Ku Milikmu") AJL 18

Best Performance ("Nirmala") AJL 17

Ethnic Pop Song Champion ("Nirmala") AJL 17

Best Performance ("Ya Maulai") 2001

Pop Rock Song Champion ("Engkau Bagaikan Permata") 2001

Ballad Song Champion ("Kau Kekasihku") 2000

Ethnic Pop Song Champion ("Balqis") 2000

Song Champion ("Balqis") 2000Ballad Song Champion ("Purnama Merindu") 1999

Ethnic Pop Song Champion ("Hati Kama") 1999

Ethnic Pop Song Champion ("Cindai") 1998

Song Champion ("Cindai") 1998

Best Performance ("Aku Cinta Padamu") 1997

Ballad Song Champion ("Aku Cinta Padamu") 1997

Song Champion ("Jerat Percintaan") 1996Best Performance ("Jerat Percintaan") 1996

Ballad Song Champion ("Jerat Percintaan") 1996


Malaysian Popular Stars Award (Anugerah Bintang Popular)

Popular Female Singer 2008

Popular Female Singer 2007

Popular Female Singer 2006

Popular Female Singer 2005

Most Popular Star 2004

Popular Female Singer 2004

Most Popular Star 2003

Popular Female Singer 2003

Most Popular Star 2002

Popular Female Singer 2002

Most Popular Star 2001

Popular Female Singer 2001

Popular Female Singer 2000

Most Popular Star 2000

Popular Female Singer 1999

Most Popular Star 1999

Popular Female Singer 1998

Most Popular Star 1998

Popular Female Singer 1997

Most Popular Star 1997

Popular TV Entertainer 1997


The Malaysia Book of RecordsFirst Malaysian artiste to perform a solo concert at the prestigious Royal Albert Hall (2005)

Most Awards Won Artiste - 112 awards (2004)

Most Awards Won Artiste - 52 awards (2001)


Anugerah Planet Muzik (Planet Music Awards)Most Popular Female Artiste 2008

Most Popular Female Artiste 2007

Best Female Artiste 2007

Best Song ("Biarlah Rahsia") 2007

Most Popular Female Artiste 2006

Most Popular Female Artiste 2005

Most Popular Song ("Lagu Rindu") 2005

Most Popular Female Artiste 2004

Best Female Artiste 2004

Best Song ("Bukan Cinta Biasa") 2004

Most Popular Female Artiste 2003

Best Female Artiste 2003

Special Award 2003

Most Popular Female Artiste 2002

Best Female Artiste 2002

Most Popular Female Artiste 2001

Most Popular Song ("Balqis") 2001

Best Female Artiste 2001


Anugerah ERA (ERA Awards)

Best Choice for Female Vocalist 2007

Best Choice for Female Vocalist 2006

Best Choice for Female Vocalist 2005

Best Choice Ethnic Song ("Badarsila") 2003

Best Choice Music Video ("Bukan Cinta Biasa") 2003

Best Choice for Female Vocalist 2002

Best Choice Ethnic Song ("Nirmala") 2002

Best Choice Music Video ("Nirmala") 2002

Best Choice for Female Vocalist 2001

Best Choice for Duo/Group Vocalist (with Tan Sri S.M. Salim) 2001

Best Choice Ethnic Song ("Pandang-pandang Jeling-jeling") 2001

Best Choice Pop Song ("Percayalah") 2001

Best Choice Music Video ("Percayalah") 2001
MTV Asia AwardsFavourite Artiste (Malaysia) 2005

Favourite Artiste (Malaysia) 2004

Favourite Artiste (Malaysia) 2003

Favourite Artiste (Malaysia) 2002
Recognitions & HonoursBIM Outstanding Professionals (Celebrity) Award (2008)

Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) (2006)

Anugerah Srikandi Seni (2005) - UMNO Bahagian Maran, Pahang

Setia Ahmad Shah (SAP) (2005)

Tokoh Karyawan Usahawan Muda (2005) - Universiti Sains Malaysia

Nickoledeon Kid's Choice Awards (2005) - Wannabe Award

BestBrands Malaysian Personality of the Year Award (2005) - BestBrands Council

Nickoledeon Kid's Choice Awards (2004) - Wannabe Award

The Outstanding Young Malaysian Award 2003 (TOYM) - Cultural Achievement - Junior Chamber of Kuala Lumpur Mandarin

Johan Setia Mahkota (JSM) (2003) - SPB Yang DiPertuan Agong

Anugerah Jasamu Dikenang MAYC (2003)

Anugerah Puteri Remaja (2002) - Puteri UMNO

Bintang Universe of Corum (2002) - The Most Success Talent In Malaysia Music Industry

Darjah Paduka Mahkota Perak (PMP)Ahli

Ahmad Shah Pahang (AAP) - Darjah Kebesaran Ke-4 Negeri Pahang


Appointments

International Adviser of Performing Arts of Limkokwing University (2008)

Ambassador of Pantene (2007)

Ambassador of Suara Universiti (2007)

Ambassador of Elegance Tiara Collection (2006)

Ambassador of SHINE Pantene Pro-V (2006)

Ambassador of OLAY Total Effects (2006)

Ambassador of Maxis-Hotlink (2004)

Ambassador of Produk IT Samsung Malaysia (2004)

Ambassador of Minolta DiMAGE Malaysia (2003)

Ambassador of "With All Our Hearts’ Charity Fund" Jusco (2002-2006)

Ambassador of TM Net (2002)

Malaysia Stamp PrincessModel of Mitsubishi TriumModel of BLEU and PEPSI (2002)

Model/Spokesperson of Maybelline New YorkModel of Nippon Wiper Blade (NWB)

Ambassador of Muhibah PBSM


International Awards

SCTV Music Awards Indonesia 2004 - Top Foreign Artist

Indonesian Music Awards 2003 - Malaysian Best Album (E.M.A.S)

Voice of Asia 2002 - Grand Prix Champion

Indonesian Music Awards 2001 - Most Lucrative Foreign Artist In Indonesia

South Pacific International Song and Singing Competition 1999 - Pop Winner/Top 40 Category

International Song (We'll Be As One)

South Pacific International Song and Singing Competition 1999 - Best Female Vocal Performance (We'll Be As One)

Shanghai Music Festival 1999 - Gold Award in Singing Competition

Singapore Music Awards 1997 - Most Popular Newcomer Female & Most Popular Song ("Mawarku")

credit by: http://www.sitizone.com/

04 May 2009

Perkara Yang Membuatkan Aku Gembira

Kakitangan awam semestinya berkursus sekurang-kurangnya 7 hari setahun. Yang membuatkan aku gembira adalah aku sudah berkursus sebanyak 8 hari bermula bulan Januari hingga sekarang. Tapi kalau ada tawaran lagi, aku terima seadanya...Aku ada apply kursus anjuran INTAN. Bukan 1 kursus tapi 2..."Tamaknya" kata orang yang jeles dengan aku..he..he..he...Ikut le apa orang nak cakap...Janji aku tak mengganggu keje orang lain. So, penuh la SKT aku tahun ni. Tahun lepas cuma kumpul 2 hari je, itupun sebab ganti orang...Kalau tak 0 la kursus aku tahun lepas. Tapi lepas ni dah tak boleh nak apply sesuka hati je, admin aku dah marah kerana (jeles) aku dapat p kursus...Selama ni pun pun aku melalui admin jugak tapi bukan pegawai cuma CC kat tempat aku je. CC ok je, dia sign dan aku hantar terus kat PSM. Maybe lepas ni dah susah nak dapat kursus jika melalui pegawai sorang ni...Pilih nama yang ong je la kot...And now, aku tengah tunggu keputusan nama aku terpilih ataupun tak untuk kursus di INTAN nanti...Dan aku terima seadanya jugak jika tak terpilih. Kursus untuk 2009 yang aku dapat pergi ialah:

  • Kursus Bahasa Inggeris Asas bertempat di Ayer Keroh Country Resort, Melaka.(3 hari)
  • Kursus Pembantu Tadbir Kesetiausahaan Cemerlang bertempat di Hotel Seri Costa, Melaka.(3 hari)Kursus ni utk P.A dan Typist aje.Kalau typist nak dijumudkan, sape nak jaga kaunter dan ganti tempat P.A, bila P.A bercuti?????????Sila jawab! Anda akan dapat 10 markah..
  • Ceramah PTK bertempat di Ofis aku je.(2 hari)

Suatu Hari Yang Amat Membosankan

Hari ni, hari yang paling membosankan aku.Why? Sebab, aku kena bertugas di kaunter dan itulah perkara yang paling aku benci....Nak tak nak, mesti jaga. Aku cuma orang bawahan dan akur menurut perintah pihak atasan. Itu yang aku mampu lakukan. Nasib baik la ade internet, so dapat jugak la menghilangkan keboringan aku ni. Customer yang datang hari ni, semuanya ok. Kadangkala terpaksa melayani pelbagai karenah customer yang bermacam ragam. " Customers is always right". So, terpaksa ikut le. Aku pernah dimarahi oleh customer yang naik angin...Bukan salah aku. Pegawai yang ingin dia jumpa tu bercuti dan pegawai lain yang sama unit dengan dia meeting. So, aku cakap pegawai tu bercuti dan suruh customer call pegawai tu esok. Punye la customer ni bengang. Terus je tanya mana bilik Setiausaha Bahagian. Aku punya bagitau s/u Bahagian di tingkat bawah. Dia pun terus bla...pergi ke tingkat bawah. Lega rasa hati bila customer tu dah bla....HUH...Dahsyat!!! Itu lah perkara yang tak dapat aku lupakan sehingga ke hari ni kerana itu bukan salah aku. Aku dah layan habis baik punye. Kadang-kadang aku ikut mood jugak. Kena bad mood...tau-tau aje la. I hate kaunter.......Benciiii....Bosan.....

Kamu Jenis Wanita Yang Bagaimana?

WANITA TANAH
Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak Taurus(21 April-20Mei), Virgo(24Ogos-23 September) dan Capricon(22 Disember-20 Januari).
Seorang yang boleh dijangka, berwibawa dan praktikal.
Penyabar dan bertolak ansur, mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.
Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan sikap berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan.
Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang.
Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif, serius dan sederhana.
Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa.
WANITA API
Wanita api dilahirkan di bawah lambang Aries(21 Mac-20 April), Leo(24 Julai-23 Ogos) dan Sagittarius(23 November-21 Disember).
Dilahirkan sebagai pemimpin.
Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar.
Seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu.
Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya.
Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi merasa sedih dan terhiris.
Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan.
Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.
WANITA ANGIN
Mereka ini lahir di bawah lambang Gemini(22 Mei-21 Jun), Libra(24 September-23 Oktober) dan Aquarius(21 Januari-19 Februari).?
Berterus terang, berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan.
Berfikiran terbuka, mempunyai daya imaginasi dan inovatif, bagi mereka segalanya boleh dicapai.
Bergaya, tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh.
Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik.
Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul, untuk berkonfrantasi.
Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka. Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja.
WANITA AIR
Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir di bawah zodiak Cancer(22 Jun-23 Julai), Scorpio(24 Oktober-22 November) dan Pisces(20 Februari-20 Mac).
Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju.
Mereka ini dipandu oleh perasaan hati dan mempunyai sifat mudah bersimpati, berdaya imaginatif, sentimental, mempunyai perasaan yang berubah-ubah dan berhati-hati.
Tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.
Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri.

03 May 2009

Raja Jatuh Cinta

Numata - Raja Jatuh Cinta.mp3

Virgo Mate

  • VIRGO & ARIES: The volatile Aries will upset your nervous nature, the conclusion being ill-fated and certainly not lasting. The Ram just won't put up with your put-downs.
  • VIRGO & TAURUS: You both share the same high standards and, needless to say, are not the most exciting couple on earth. This is a much better connection during the last half of life.
  • VIRGO & GEMINI: Not a chance. The risky, carefree fickle Gemini sees you as a drag. Truly a miracle if the two of you do interact for any length of time. This union is best left alone unless other factors prevail in both charts.
  • VIRGO & CANCER: Somewhat dull. You both tend to avoid getting involved in activities outside your own environment. Neither of you bother to end the relationship even if it isn't working. This union is a critical and nagging match that results in lowered self-esteem for both of you.
  • VIRGO & LEO: You will have continuous arguments concerning finances and sex. Your critical tongue will make the Lion wander, seeking the ego-boosting that is necessary for the proud Leo's existence.
  • VIRGO & VIRGO: You are quite likely to agree on most subjects. Virgo's are work, security and cleanliness oriented. When two of you get together in this capacity, unusual sexual pleasures can unfold.
  • VIRGO & LIBRA: Libra's extravagant, indecisive nature bothers you, however Libra's charm can normally melt your critical tongue. Not likely to be lasting but it can be passionate while it lasts.
  • VIRGO & SCORPIO: This is an interesting match. If the scorpion can tempt you into sexual encounters that are exotic, the end result will end in fireworks.
  • VIRGO & SAGITTARIUS: This is sexually not bad. The Archer's non-committal approach to life however, drives you up a wall. This combo works better as a passing affair.
  • VIRGO & CAPRICORN: This is an excellent union. Practicality and neatness go hand in hand for the Goat as well as for you. Fear of material loss locks you in tight for a long term union.
  • VIRGO & AQUARIUS: This is a far more mental then physical connection. You rule the lower mind and the Water-bearer the higher mind. This is an intellectual union that is likely to be lasting.
  • VIRGO & PISCES: This is a polarity attraction. You are enamored by the Pisces empathetic ways and in turn the Fish needs your practical direction. Pisces' sexuality can bring out the erotic side in you.

Virgo Male vs Virgo Female

VIRGO MALE

You have a great curiosity about women. These fine creatures are something for you to experiment with, examine and cater to. As for sex you feel that it is an experience that should not be overlooked, providing you have the time and the desire. You are interested in anything that will further your career. You are always interested in how much money your partner can make and in turn what they do with it as you find waste to be sinful. You can come across as a father figure if your mate lets you become over protective. You will only propose or get into a committed partnership after a respectable length of time and only when you are one hundred percent sure that the relationship will be lasting. You need to feel that your mate will enhance and support your career and make your home a clean place of comfort. You offer security, reliability and faithfulness.

VIRGO FEMALE

You have some superficial standards about the man in your life. You insist that your partner be squeaky clean and practical and goal oriented. Your standards are set quite high and therefore it usually takes you longer to find someone that you feel is worthy to commit to. You do tend to marry late in life and only if the right knight in shining armor comes along. You are an excellent housekeeper, a strict parent and a good companion. You are attractive well into your middle years and often attract more men as you age.


Quotes






Jamuan Hari Raya Kelab BAC @ MOF 2008

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Jalan-Jalan @ Bangkok

Photobucket

Datuk CT Masa Single

Photobucket
CT @ Maran

Anak Pertama Ku




  • Nur Alya Syuhada Binti Zamri
  • 24 Oktober 2005 {sama birthday dgn Sultan Pahang}
  • Hospital Tengku Ampuan Afzan [HTAA], Kuantan, Pahang
  • Suka main masak-masak

Anak Ke-2 Ku





  • Muhammad Afiq Syahmi Bin Zamri
  • 08 April 2007 {sama birthday dgn atuk dia}
  • Hospital Temerloh, Pahang
  • Suka main kereta kontrol

Datuk CT Dominasi AIM 16


Terlebih dahulu aku ingin mengucapkan kepada DCT, selamat pergi dan kembali untuk mengerjakan umrah. Dan yang paling penting, tahniah diucapkan kepada DCT dengan merangkul lima anugerah utama pada Anugerah Industri Muzik Ke-16 (AIM16) yang berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) malam tadi. Walau ketiadaan DCT, aku dapat jugak tgk kak Saida "Ok La Tu", memang cun dan sweetgirl. Anugerah yang diraih ialah:
  • Susunan Muzik Terbaik
  • Lagu Pop Terbaik
  • Album Pop Etnik Terbaik
  • Album Terbaik
  • Persembahan Vokal Terbaik (Wanita)

02 May 2009

Aqso Dan Madina


Pak Ibnu Setiawan adalah seorang pengusaha kain batik yang terkenal hingga ke pelosok Indonesia. Pak Ibnu mempunyai keluarga yang sakinah, dengan seorang istri Ibu Rika Farihah dan dua orang anak perempuannya..Safira(20 tahun, Carissa Putri) dan Madina(18 tahun, Marshanda) terkenal sebagai wanita yang sopan, baik hati dan teguh beriman. Mereka berdua juga sangat kompak, akrab dan saling menyayangi melebihi apa pun.

Anak pertamanya Pak Ibnu, Safira disukai oleh Hedi anak dari Pak Haris Priyatna seorang pengusaha sutra yang mensupply sutra ke pabrik Pak Ibnu. Hedi dan Pak Haris mempunyai niat jahat untuk mengguasai hartanya. Di depan Pak Ibnu, Pak Haris dan Hedi selalu berbicara tentang Al-Qura’an seolah-olah mereka orang yang taat beragama. Sebenarnya mereka setali tiga uang, sering mabuk-mabukan bareng di berbagai club dan playboy. Pak Ibnu akhirnya berjanji kalau dia akan membicarakan masalah perjodohan Hedi dengan Safira kepada istrinya dan Safira, tetapi Pak Ibnu tidak akan memaksa anaknya. Haris sangat tau bahwa kedua anak perempuannya itu sangat penurut pada ayahnya, jadi mereka pasti mau menuruti setiap kata orang tua mereka.

Aqso mendapat kabar dari polisi kalau mereka sudah menemukan mayat tak dikenal yang diduga sebagai Safira. Aqso pun memastikan mayat itu adalah benar jasad Safira. Kemudian, Aqso memberitahu Madina.

Mereka berdua sedih mendengar kabar ini. Pertemuan Aqso dan Madina dimanfaatkan oleh Rosita untuk memanas-manasi Ikram. Berhasil, Ikram marah besar dan menceraikan Madina. Aqso kasihan kepada Madina karena tidak punya siapa-siapa lagi.

Apa yang akan dilakukan Aqso terhadap Madina?

Pertemuan Aqso dan Madina dimanfaatkan Rosita untuk memanas-manasi Ikram. Ikram marah besar dan menceraikan Madina. Aqso kasihan pada Madina dan akhirnya menikahi Madina.

Aqso dan Madina akhirnya tahu semua kebohongan Avril tentang bayi Zulaikha dan juga tentang kehamilan palsunya. Aqso mengusir Avril, ketika Avril muncul Aqso tak sudi lagi untuk bertemu. Avril mengancam Aqso akan menyesal telah memperlakukannya seperti itu.

Pertemuan Aqso dan Madina dimanfaatkan Rosita untuk memanas-manasi Ikram. Ikram marah besar dan menceraikan Madina. Aqso kasihan pada Madina dan akhirnya menikahi Madina.

Ketulusan Hati - Marshanda

Sedihku sakitku ku terima
Ku rela ku pasrah jalanku
Ini suratan aku dicoba
Demi rahmat-Mu ku memohon

Yaa Allah ridhoi ketulusan hati
Yaa Allah beri aku ketabahan
Yaa Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu Yaa Allah

Yaa Allah ridhoi ketulusan hati
Yaa Allah beri aku ketabahan
Yaa Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu Yaa Allah

Raja Jatuh Cinta - Numata

ku tak bisa berhenti
untuk mencarimu
walau kini yang ada
kamu tak mau

ku tak bisa berhenti
untuk mencintaimu
jangan tanyakan mengapa
karna ku tak tahu

reff:
seribu wanita menggoda
hanya kamu yang jadi ratu hatiku
seribu kali kau hancurkan
masih ada banyak waktu memaksamu

huuu, huuuu, raja sedang jatuh cinta kepadamu
huuu, huuuu, raja sedang jatuh cinta kepadamu

ku tak bisa berhenti
untuk memujamu
dan aku takkan menyerah
oh hanya kamu

ku tak bisa berhenti
untuk mengagumi
jangan sia-siakan aku
ku ingin kamu

repeat reff

Kursus BI di Ayer Keroh Country Resort, Melaka



5-7 Februari 2009 aku, muni, zai n kaknor p kursus kat Melaka....Naik bas ofis . Kami bertolak pukul 11.00 pagi. Janji melayu biasa le..jadi la 11.30 pagi beru bertolak...perkara biasa la tu...Yang best nye....dept kami paling ramai.(4 orang) sume dept lain pandang lain macam aje..Kami dapat team yg sama. Fuhh..seronok le. Petang p swimming pool...release tension. Keesokan hari, kami p jalan-jalan ke Dataran Pahlawan...pandang-pandang, jeling-jeling kot-kot ade yang berkenan di hati...

Kenangan di Cameron Highlands



Jom Tonton Wayang

SINOPSIS FILEM SYURGA CINTA

Irham, berusia lewat 20-an anak kepada pasangan Tan Sri Zakaria dan Pn Sri Mahani telah membesar di luar negara sejak berumur 12 tahun lagi. Dia telah bersekolah dan bekerja di sana untuk beberapa tahun dan pulang ke Malaysia kerana perlu mengambil alih syarikat milik keluarganya. Kerana terlalu lama di luar negara, cara dan gaya hidupnya tidak ubah seperti orang barat.

Sekembalinya ke Malaysia, Irham telah bertemu dengan rakan-rakan lamanya ketika belajar di luar negara iaitu Zainal dan Alex yang sangat mengenali hati budi Irham. Irham sememangnya seorang lelaki yang handal memikat gadis yang diinginkannya. Alex dan Zainal sering kalah jika bertaruh. Bagi memastikan Irham kalah, mereka mencabar Irham memikat gadis bertudung kerana mereka tahu Irham tidak menyukai gadis sebegini.

Gadis tersebut adalah Syuhadah, seorang gadis moden namun masih mempertahankan nilai-nilai sebagai seorang muslimah sejati. Dia merupakan anak yatim dan dijaga oleh datuknya sejak dari kecil. Walaupun hidup mewah namun dia tetap dididik dengan didikan agama yang cukup. Irham melakukan pelbagai cara untuk memikat Syuhadah yang secara kebetulan merupakan guru agama di sekolah adik angkatnya iaitu Ikmal.

Hubungan Irham dan Ikmal yang tidak begitu baik sebelum ini menjadi lebih baik apabila Irham memerlukan bantuan Ikmal dalam menjayakan ’misi’nya. Melihat ’ketulusan’ Irham yang berpura-pura mendalami ajaran Islam, hati Syuhadah terbuka untuk menerima Irham sebagai kawan dan dalam tempoh berkawan dalam diam-diam wujudnya perasaan kasih dan sayang. Irham pula sedikit sebanyak dibimbing oleh Syuhadah sehinggakan dalam tempoh sebulan tanpa dia sedari dia telah melaksanakan tanggungjawabnya sebagai seorang Muslim dan dia merasa selesa dan tanpa disedari telah menunaikan tanggungjawab sebagai orang Islam seperti mendirikan solat.

Namun tempoh sebulan telah pun tamat dan Irham perlu berjumpa dengan Zainal dan Alex bagi menunaikan janjinya dengan membawa Syuhadah. Di depan Zainal dan Alex Irham telah berterus-terang kepada Syuhadah bahawa dia cuma ”suka-suka” dan bukannya benar-benar jatuh cinta kepada Syuhadah. Syuhadah yang mendengar pengakuan itu benar-benar kecewa. Sudahlah dia susah untuk menerima cinta dari seorang lelaki kini lain pula jadinya. Syuhadah telah membawa diri pulang ke kampung. Irham menang pertaruhan tetapi dia gagal menafikan perasaannya yang sebenar terhadap Syuhadah.

Bagaimana Irham menangani perasaan tersebut? Berjayakah Irham memenangi kembali hati Syuhadah yang begitu kecewa dengan apa yang berlaku? Segalanya bakal terjawab dalam SYURGA CINTA.

SalaM PerKenaLaN


Assalamualaikum...wbt Buat yang mengenali aku.....wa tabik lu..rajin2 le lepak kat blog aku yerk. Call me INA. Keje government...(syukur sgt dapat keje ni walaupun jawatan rendah aje). Umur aku nak masuk 26 tahun...(lambat lagi la bulan September nanti baru cukup)..he..he..he.. Hobi aku suka melayari internet...suka tengok yg berkenaan ngan artis2 je..Lagi-lagi web www.sitizone.com. Makanan kegemaran kau adalah tomyam. Minuman pulak..carrot susu.Asal aku dr Pahang...(anak jati Pahang). 7 orang adik-beradik. Ok, cukup la tu..tak nak panjang citer..wassalam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...