17 February 2016

Muzium Tentera Darat Port Dickson [Cuti Hujung Tahun 2015]






































Assalamualaikum/Selamat Petang,

Sorry yer, cerita hujung tahun 2015 tak habis lagi...Ngadap la ye walaupun sekarang dah bulan 2 2016.

1st time kami ke Muzium Tentera Darat PD ni. Aku suka sejarah walaupun result tak memberangsangkan pun time sekolah dulu-dulu. Cikgu sejarah aku pun comel sangat masa tu..lagi la suka subjek sejarah. 

Nak kata pengunjung ramai, tidak la...Biasa-biasa aje..So tak serabut la nak menjelajah dalam muzium tu. Kami pergi muzium ni hari ke-2 kami di PD. Sebab petang tu kami nak mandi laut lagi..Masih tak puas..

Tiada bayaran masuk ke muzium tersebut. So, marilah datang beramai-ramai. 

Agak-agak dah habis ke cerita 2015? tunggu la next entry yer... 

12 February 2016

Clover Hotel @ Port Dickson [Cuti Hujung Tahun 2015]





Assalamualaikum/Selamat Pagi,

Tak habis-habis lagi ceritera pasal PD...jangan muak ye semua... PD je pun bukannya London hehe.

Sebelum kami bertolak ke PD, kami memang dah standby baju dalam kereta kot2 la boleh menginap kat PD. Cari punya cari, fuhhhh full wei... Tapi kami tak putus asa, walaupun jauh dengan bandar, kami tetap cari jugak nak bermalam kat PD walhal PD ke Putrajaya berapa minit je pun kalau nak balik.. Disebabkan tak puas mandi manda pantai, gagahkan juga cari hotel bajet...Jadi le..

Jumpa la 1 hotel kat PD Waterfront. Kebetulan ada customer yang booking hotel tu tak pick up phone ke apa tah...so pihak hotel batalkan booking dia tu. Mana tak nya dah kul 9 malam kot...Mayber customer tu tak jadi la tu atau ada emergency case. Mana tau kan. Think positive!!!

Cantik jugak bilik hotel tu...disebabkan kepenatan, lupa nak snap gambar dalam hotel. 

11 February 2016

Panorama Sunset di Port Dickson [Cuti Hujung Tahun 2015]








Assalamualaikum/Selamat Petang,

Lihatlah ciptaan Tuhan Yang Maha Berkuasa lagi Maha Kaya.

Subhanallah...cantiknya ciptaan-Mu...

04 February 2016

PD Waterfront [Cuti Hujung Tahun 2015]















Assalamualaikum/Selamat Petang,

Masih lagi bercerita tentang cuti hujung tahun 2015 yang tak habis-habis..Rasanya dah macam banyak dah upload..tapi tak habis-habis...

Ok layan gambar di PD Waterfront pulak...serius cantik pemandangan kat sini. Subhanallah...

Kat sini banyak kedai dan restoran.. Mc'D pun ado...kalau time sunset, duduk pulak kat tingkat 1, perghhhh cantik sangat tengok pemandangan sunset... 

Bot dan kapal banyak kat sini...So, cantik la nak pose kat sini... Ala janam-janam pun boleh.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...