28 January 2016

Kelip-Kelip Kampung Kuantan & I-City Water Themepark




















Assalamualaikum/Selamat petang...

Tak habis lagi bercerita pasal cuti hujung tahun 2015. Entri sebelum ni, kami ke BNO . Lepas ke BNO, kami ke Kelip-Kelip Kampung Kuantan. Budak-budak ni excited nak tengok kelip-kelip. Dulu kat kampung aku ada kelip-kelip, tapi dah lama dah takde...Dah merantau jauh kot kelip-kelip tu. 

Bayaran tiket untuk 1 bot ialah RM50. Alhamdulillah, kami sampai awal so tak panjang sangat la beratur.. Tapi bila selesai kami meronda-ronda naik bot. Masya Allah panjangnya la orang beratur. Termasuk la pelancong asing. 

Suka betul budak-budak ni dapat pegang kelip-kelip. Geram tengok lampu kat bontot kelip-kelip tu.

Malam ni, kami bercadang nak tidur kat homestay or hotel bajet je...tapi memikirkan nak jimat punya pasal, kami tidur kat rumah kakak aku di Klang je. Lagipun dekat je rumah dia. Sebab planning nak baru budak-budak ni mandi kolam kat I-City tu. So, duit hotel tu kami gunakan untuk beli tiket themepark...

ok, sekian wassalam.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...