19 June 2015

Siti Nurhaliza Di IOI City Mall Putrajaya - Petals & Blossoms By Simplysiti [Part 1]

















Event ni berlangsung di IOI Mall City Putrajaya...(bulan lepas kot) lupa da...tu la lambat sangat upload masuk blog kan..padan muka..

Pinky Siti pada hari tersebut. Sentiasa cun dan comel. Ok layan gambar aje la yek..

Sambung...

18 June 2015

Selamat Menyambut Ramadhan 1436H


Assalamualaikum buat muslimin muslimat semua. Selamat menyambut bulan keberkatan iaitu Bulan Ramadhan. Berpuasalah dalam keadaan yang bersederhana. Janganlah membazir. Janganlah membeli lauk-pauk mengikut nafsu dan akhirnya ke tong sampah. Tambahkan pahala di bulan yang mulia ini. 

Wassalam.


05 June 2015

Projek Tanaman Bendi




Hai...Assalamualaikum/Selamat Sejahtera...

Nak bercerita pasal hobi baru...bercucuk tanam

Gigih ke ECO Kajang untuk cari pasu-pasu RM2. Bukan pasu je yang ada kat sana malah baja dan biji benih pun ada. Cuma kena pergi ke nursery untuk beli tanah yang subur. Tanah aku beli kat bangi. Murah je. Satu beg plastik tu kalau tak silap RM2 atau RM3. Banyak pulak tu. Boleh 10 pasu kot.

Kat ECO, aku beli biji benih cili dan bendi. First trial..katanya

Ok, tengok la hasilnya sekarang...pokok bendi dah membesar dengan subur. Pokok cili masih kecil lagi. Lambat membesar. So, aku tak ambil gambar pokok cili la..Nanti aku snap dan upload ye..tunggu..

#berbudi pada tanah 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...