28 May 2015

Deynas'tylor : Blouse

Ini mesin jahit mainan ye kengkawan...tapi kalau korang tengok...memang nampak cam mainan pun kan. Ini gambar hiasan je la..Mesin jahit sebenar...biasa-biasa aje... no branded..janji boleh jahit..itu sudah memadai

Ini antara alatan membuat pola..mula-mula lukis dengan pensel

 Nak nampak terang lagi...kita ikut dengan marker pen pulak


Inilah hasilnya...blouse jahitan sendiri...mudahnya..(sorry gambar tak full)

27 May 2015

Lolipop... Bahaya

Nampak tak??
Nampak tak??
Nampak tak??

Ada ubat stapler/dawai kokot kat dalam lolipop tu..Nasib baik tak luka mulut anak ku.

22 May 2015

Jenis-Jenis Makanan Dan Jangka Hayatnya Dalam Peti Sejuk

OKAY, kebanyakan daripada anda (orang bujang khususnya, termasuk saya) sering menyimpan pelbagai stok makanan dalam peti sejuk. Dari barang-barang keperluan memasak sehingga ke coklat dan makanan ringan, peti sejuk boleh diibaratkan seperti peti menyimpan khazanah.

Kadang-kala, anda sering terlepas pandang makanan yang telah lama tersimpan menyebabkan anda ragu-ragu untuk menjamahnya kembali selepas sebulan berada di dalam peti sejuk. Takut keracunan atau khuatir terkena jangkitan bakteria akibat telah basi, makanan tersebut dibuang begitu sahaja.

Justeru, bagi mengelakkan anda daripada berbuat demikian, menerusi portal RealSimple, berikut merupakan jenis-jenis makanan dan jangka hayatnya jika disimpan dalan peti sejuk:



Barang02

Sumber dari PEPATUNG.

19 May 2015

Deynas'tylor : Kain Kembang Payung

Assalamualaikum/Selamat Petang,

Cam lama kan blog ni mendiamkan diri!!!!

Hari ni baru ada mood nak update blog. Nak cerita pasal jahit-menjahit pulak. Gambar kat atas tu hasil jahitan aku sendiri. Namanya ialah kain kembang payung. Aku try guna kain pelikat yang dah lama terbiar dalam almari. Memandangkan kain pelikat dan kain batik ada banyak dalam almari tu, banyak la planning dalam kepala otak aku..Nak wat itu ini..hehehe

Oppss...terlupa pulak share gambar pola kain kembang payung tu..mana ntah perginya...Cari punya cari, dah tak jumpa. Biarkanlah yekkkk..Abaikan aje.

Rupanya mudah dan cepat je nak menjahit kain ni... Senang sungguh!!! Berapa minit je dah siap. Dan dah pakai kain ni beberapa kali kat ofis...selesa uollss..

Lepas ni aku update pasal Kain Kembang dan Blouse pulak ye.. Kain kembang payung ni..hasil jahitan ke-2 aku..Jahitan yang pertama, nanti aku update kan..sebab gambar tak jumpa lg..

12 May 2015

Kuala Wau..Aku Datang!!! -Part 2

Wefie dengan mak...

Panorama di Sungai Pahang

Eh..eh..ada orang la kat atas pasir tu..bestnya..


ni adik aku...

-Tamat-

07 May 2015

Kuala Wau..Aku Datang!!! -Part 1

Memulakan perjalan mengikut jalan darat. Kalau sebelum ni tiada pilihan sebabnya memang kalau nak ke sana, kena naik bot je..skrg dah boleh naik kereta. tapi jauh jugak memusingnya tu..

Kiri kanan hutan...

Jalan darat ni lalu di tepi sungai Pahang...

Kebetulan time ni musim kemarau...pasir dalam sungai pun timbul

Geram je nak terjun sungai...tapi kat tepi tebing ni dalam..kat tengah sikit baru tohor/cetek. Dulu-dulu sebelum kahwin selalu gak mandi sungai Pahang. Best sangat. Boleh cari etok..Kumpul dalam baldi...pastu masak..

Anak buah seronok main pasir sungai..


Main la pasir tu..bila lagi dapat main kan..

tebing sungai...

Wefie...


Nampak tak batang pancing tu..dapat la ikan sekor..hehe..sebab tak lama pun memancingnya..kebetulan dah nak maghrib..

taraaaa..


sambung...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...