25 December 2014

Johnny's @ IOI City Mall Putrajaya

 Wefie...

 Selfie...


 1st time makan kat Johnny's


 Jalan-jalan berpegangan tangan...

 lalalala...


 Nak kemana tu...

Alahai...nak tengok kingkong ke!

24 December 2014

Karnival 60 Tahun LPF @ Alamanda Putrajaya


 Aman AF2014

 Nuha AF2014

 Shiro Maharaja Lawak





 Faizal Hussien

 Fazura




 Shaheizy Sam



 Aqil

 Afiq

Alya

Siti Nordiana @ Dataran Gemilang Putrajaya 2014





Gambar bulan lepas...

Siti Nordiana antara artis yang aku minati. Suaranya sangat merdu. Sekarang dah berhijab. Bertambah comel penyanyi ni.

Siti Nordiana mendendangkan 3 buah lagu (kalau tak silap la) di Program Santai. Ok bai..

Tunggu entri baru pulak yer.

22 December 2014

Langkah Ceria Putrajaya - 1st Time






Huuuyeahhh!!!

1st time melibatkan diri dalam aktiviti sihat. Padahal tiap-tiap bulan ada program ni. Masa tu belum terbuka hati nak join. Tetiba kali ni, cam nak join pulak. Ajak my partner (en.suami) dia pun nak jugak. Cantik.....

Aku ingat dekat je jarak langkah ceria ni. Rupa-rupanya 6km okeh. Lenguhnya la kakiku ini. Sesak nafas pun ado. 2-3 hari baru terasa sakit kat peha. Fuhhh!!! Cubaan..

Laluan yang kami lalui ialah bermula dari mahkamah-Presint 18-Presint 4(tepi tasik)-monorel-mahkamah.

Sudah cukup sudah...penat wei..merah muka aku.

15 December 2014

Open Day BPA







Hi readers...

Kembali kita setelah beberapa hari tak update blog.

Ini cerita bulan lepas ok. Belek-belek gambar dalam galeri, rupanya banyak lagi gambar yang belum di post kan. 

Di hari terbuka BPA, kami sertai walk hunt. Syarat wajib ialah 3 orang untuk satu kumpulan.. ok cantik la..kami memang datang bertiga je. Apalagi, harus la join kan...mana tau ada rezeki kan.

Ada 4 cabaran dalam walk hunt BPA tersebut. Pertama, menyusun puzzle. Bab puzzle ni, member aku terror sikit. Aku out..haha. Nasib baik cukup masa. Kedua, karaoke. Kena pilih sampul surat yang diberikan. Mak ai..kena nyanyi lagu lama. 60an kalau tak silap. Belasah aje la. Ketiga, main congkak kalah mati. Bab congkak serah kat aku. Yeay satu-satunya kumpulan yang menang main congkak. Kumpulan lain semua kalah. Yes!!! Cabaran keempat ialah batu seremban. Alamak...cabaran yang ni kumpulan kami kalah. Kena penalti 5 minit..

Soalan-soalan dalam walk hunt tu kira senang la jugak. Dan akhirnya..tiba lah masa yang ditunggu. pengumuman pemenang walk hunt. Jeng jeng jeng!!! Kami dapat tempat ke-2. Alhamdulillah rezeki. Dapat la hamper.

08 December 2014

Sambut Hari Lahir Hubby Di RSMY








Tanggal 6 November 2014, kami celebrate besday my husband di RSMY. Kenapa kami pilih RSMY?
Sebabnya adalah RSMY menawarkan diskaun 50% untuk yang nak sambut besday dengan menunjukkan IC di kaunter bayaran tersebut. Sebelum kami ke sana, aku dah booking tempat. 

Gagah juga ke sana walaupun hari keje. Sebab dah janji nak belanja dia makan. Janji harus ditepati kan. Kami order laksa (untuk kakak), nasi beriani (untuk husband) dan roti cheese naan ( untuk aku, afiq dan aqil). 1st time budak2 ni try cheese...suka rupanya..aku punya risau takut diorang tak suka. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...