29 October 2014

Selfie 1.0









Selamat petang..Pagi tadi duty kaunter. Busy sangat sampai tak sempat nak ke toilet dan tak sempat nak minum air seteguk. Tapi nasib baik customer hari ni baik-baik belaka. So, boleh jawab soalan dengan senyuman. hehehe..

Gambar di atas tu semua gambar lama. Buat tatapan korang semua yang merinduku. hehehe.

"Selfie itu sesuatu yang mengasyikkan". Rakam diri sendiri.. layan gambar je la ek. Takyah nak nak tulis cerita panjang berjela.

23 October 2014

Raya Ke Melaka - 2014

 Otw nak pergi rumah ex-pengasuh Afiq. Lebih kurang mak angkat dia la.

Sebeleum ke rumah ex-pengasuh Afiq tu, kami ke Klebang Original Coconut Shake yang popular tu.



 Kemudian kami jalan-jalan cuci mata melihat pemandangan bandar Melaka menaiki Menara Taming Sari.

  View dari dalam Menara Taming Sari











 Lepas tu, kami jalan kaki pulak di sekitarnya

 Muzium UMNO Melaka


 Pantai Puteri



Ok habis sudah cerita di Melaka.. tunggu next entry pulak yek..

17 October 2014

Lunch @ Thai Tom Yam Kung Ayer 8 Putrajaya

 Pulut Mangga 

 Tom Yam Kung 'n' Siakap Stim Limau

Daging Black Pepper

 Afiq..anak ke-2 ku





 Budak yang kusyuk tengah makan tu, Aqil..anak ke-3 ku

Dan yang ni pulak Syuhada, anak sulungku.

Makanan favourite Afiq kat sini ialah Siakap Stim Limau. Aku pun suka..masam-masam gitu..perggghh.
Lagu pun Ayer8 dengan rumah dekatlah sangat. Kalau malas nak keluar jauh, sini la tempatnya.

Ceritera Pasal Makanan

Lamb Chop

Mushroom Soup 'n' Roti

Bubur Nasi 

Mee Bandung Ayam

Menu ringkas yang menambat hati. Masak dari hati, masak with Iman. Aku ni bukan jenis yang pandai masak, tapi suka jugak la untuk belajar. Kalau mengadap nasi hari-hari memang boring. So, kadang-kadang kena tukar menu...Masak sendiri lebih jimat..Perbelanjaan berhemah..

16 October 2014

Roti Jala Nusha Fajar


Habis sudah cerita pasal pasal cuti-cuti Malaysia di Cameron Highland. Kita beralih pula ke segmen makanan. haha.. Sedapnya roti jala itu..Teksturnya pun menarik..Warna pun tertarik. Kari ayam pun sesedap rasa. Rugi kalau tak menambah.. Makan free wooo... Alhamdulillah rezeki..Nanti nak repeat order lagi...tapi still FREE hehe..


14 October 2014

Cameron Highland 2014 - Last Part




Air Tejun Lata Iskandar Cameron Highland


Singgah Hentian Rehat kat Pak Tam Cafe...solat dan minum-minum dulu..ok tamat sudah cerita Cameron Highland...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...