20 February 2012

Linguaphone


Sumber gambar dari google image.

Ingat lagi masa saya di sekolah menengah. Mak beli Set Linguaphone ni untuk saya pandai Bahasa Inggeris tapi saya tak pandai-pandai juga. Rasa membazir je benda alah ni. Hampir RM2000 duit mak melayang. Mak bayar ansuran. 

Set ni berada di rumah saya sekarang. Kadang-kadang tu belej juga la. Buku linguaphone ni ada juga saya letak di office.

Banyaknya pengorbanan seorang ibu untuk menjadikan insan yang disayangi cerdik pandai.
Terharu jap..Tiba-tiba hati teringat kat kampung tercinta. 

2 comments:

  1. eh set tu mcm yang abg saya pernah beli jugak sebelum dia gi pegi oversea..tgk dia belajar so far abg sy improve jer.dia mmg rajin la..sbb tu kot leh improve guna program tu..tapi tgk pd pendapat masing2 kan..kalau program sama ade yg improve ade yg tak improve so takleh la nak salahkan program tu..pastu abg sy rekemen pulak pd kawan dia utk beli set linguaphone bahasa arab..sbb kawan dia nk pegi dubai..kalau program tak bagus takkan la nak rekemen betol tak...

    ReplyDelete
  2. sy pun beli jugak.tapi nak bayar dia ansur2 tu yg tak best :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...