31 May 2011

Menyisih

Naik keje je...dah kena wat 5S...sisihkan apa yang perlu disisihkan. Kalau tak pasti menyemak je kan. Ni float 2009.

Mesin perincih... mak aiii besornya...heavy duty punye..aku cilok dalam bilik bos aku..hehehe..malas nak buat dalam bilik dia..tu pasal aku bawa keluar dan ditempatkan kat ruang kerja kau...bila takde keje..boleh la sisihkan...

Ni la hasil kertas yang telah di shread kan...dah macam mee je...Tapi berhabuk..tak tahan hidung laaaaa...nak terbersin je...Bahaya kan...

Berapa kilo daaa....Berapa RM yang boleh dikumpul agaknya...Ni semua untuk 5S...
Tapi tak siap lagi....banyak lagi nak di sisihkan tu...tak tau dapat berapa kilo semuanya...

dan

nasib baik kertas surat khabar yang aku simpan sebelum berpantang tu tak dijual lagi...selamat..

30 May 2011

Tak Dapat Layan Dah

Khamis lepas, last tengok Marimar. Hari ni dah start keje balik dan terpaksa meninggalkan citer Marimar itu. Nak layan kat youtube macam tak banyak episod je yang diupload oleh peminat tegar Marimar. Harap-harap ada lah yang sudi menguploadkan episod-episod yang aku ketinggalan tu. Cam ne episod seterusnyakan. Mesti best. lagi bab si Angelica tu. Yang jahat sesangat tu.

6.30 petang masih boleh layan citer Cinta Melody sebab aku balik keje pukul 5.00 petang. Masih boleh diselamatkan lagi. Mula-mula malas nak layan sebenarnya citer ni, tapi husband aku dah start layan, pe lagi aku pun tumpang sekaki la.

Makin hari, makin best lak citer ni. Jadinya, hari ni boleh layan lagi la..Citer pukul 5.30 petang memang aku dah tak layan. Malas nak layan sebab aku selalu sampai rumah dah pukul 6 lebih. Sebab pe? Sebab kena ambik anak sulung aku balik fardu ain. Sebab tu malas nak layan. Memang tak sempat pun. Setakat tengok sekerat jalan, baik tak payah.

Sekian terima kasih. Jumpa di entri seterusnya. Bila? tunggu je la...bila-bila masa saja dari sekarang...

Semoga anda menjadi pengunjung setia di laman ini. Ketemu lagi ya...

Kembali Semula

Assalamualaikum...w.b.t

Salam Isnin...

Setelah sekian lama bercuti, hari ni bermula la episod busy...keje..keje..keje..

dah panggil balik.


Nak kata blurrr..tu xde la sangat...Cam biasa je...

Tapi rasa masa tu cepat sangat berlalu...tup..tup..baby dah 3 bulan..

Baby dah pandai gelak kuat...Dah pusing 360 darjah...

Mula-mula kepala atas bantal...pastu
tengok2 kaki pulak atas bantal..

Minggu ni baby tinggal dengan neneknya kat rumah...

Minggu
depan baru hantar baby ke taska. Harap-harap baby selamat dalam jagaan taska..

**masuk ofis..dapat tau ada pegawai baru kat sini...pastu dengar citer sedih...adik bos

aku
meninggal dunia minggu lepas..Takziah diucapkan...

Sambil berlinang airmata menceritakan


mengenai arwah...Semoga bos hadapinya dengan tenang...

yang hidup pasti akan mati..Hidup
didunia hanya sementara..

**21 Mei...mak kawan aku meninggal dunia di Pahang..29 Mei kawan aku tu buat kenduri

kawin..mesti sedih sebab mak tiada disisinya disaat dia meraikan hari bahagianya..

Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat...Sorry x dapat datang ke majlis kamu tu.

Cukuplah setakat ini sahaja...tunggu next N3 ye..

Wassalam

27 May 2011

Jom Tengok Artis Main Futsal

AZLAN & THE TYPEWRITER, Mila Jirin, Farawahida dan Nubhan bakal memeriahkan kejohanan Rentap Futsal Putrajaya 2 Kosmo! 2011 yang berlangsung dari 26 hingga 29 Mei ini di Kompleks Futsal 1Malaysia, Presint 18, Putrajaya.

“Acara itu bakal dimeriahkan oleh dua artis yang bernaung di bawah KRU Records iaitu Forteen (yang turut dianggotai Rizu One In A Million) dan kumpulan Tiga yang dianggotai tiga gadis remaja.”

“Persembahan bakal bertambah hangat dengan kemunculan Yazer AF dan dua kumpulan tarian daripada program Showdown 2011 iaitu HMC Flow dan Bounce Stepperz.”

Pada 28 Mei juga, iaitu pukul 2 petang bakal berlangsung perlawanan futsal selebriti membabitkan 14 orang selebriti.

“Artis kelahiran program realiti Akademi Fantasia, Mentor, Anak Wayang dan My StarzLG adalah antara yang bakal menunjukkan skil bermain futsal masing-masing, ” kata Yusman lagi.

Barisan selebriti itu terdiri daripada Rina AF6, juara Mentor 4 Mohd., juara MyStazLG 3 Tom serta dua bintang kelahiran Anak Wayang, Afzan A. Rahman dan Amar Baharin.

Barisan selebriti yang akan bermain futsal dimeriahkan lagi dengan kemunculan nama-nama terkenal seperti Roslan Shah, Sheera Iskandar, Yatt Hamzah serta dua pelakon muda, Zain Saidin dan Syed Ali selain juara bintang Pantene, Fida Ibrahim. Serta model dan pelakon Shafiq Isam juga terlibat.

Berita lanjut di Kosmo.

Siti Sertai Askar Wataniah


Penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza Taruddin dijangka menyertai Rejimen Askar Wataniah dalam masa terdekat.

Siti Nurhaliza bersetuju menyertai Askar Wataniah atas sokongan suaminya. Seorang lagi penyanyi, Jaclyn Victor, dan bekas pengacara TV3 Maznah Zolkifli turut melahirkan hasrat menyertai pasukan sukarelawan itu, kata Ahmad Zahid yang turut mengajak beberapa pelakon lelaki untuk menjadi askar wataniah.

26 May 2011

MAD: Fujicool



Siapa yang terasa nak tinted kereta, boleh la beli sekarang kat MAD. Cepat ye...Masa berjalan..Jangan terlambat, nanti rugi besar.

Atau untuk keterangan lanjut, korang boleh klik sini.

MAD: by Desigva Design



Tersangat la murah..

Kalau nak tau lebih lanjut, klik sini.

Fabulous Food Malaysia Photo Contest


Mari sertai peraduan ni. Senang je. Kot-kot bertuah dapat hadiah.

Untuk keterangan lanjut, sila Like FB Dr.YenYen.

Siti Dan Troika


KUALA LUMPUR – Heboh di blog-blog hiburan cerita penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza Tarudin membeli penthouse salah sebuah menara kondominium mewah di tengah-tengah ibu negara, The Troika yang berharga lebih RM20 juta.

Terletak antara KLCC dan Ampang Park, The Troika yang dibangunkan oleh Bandar Raya Developments Berhad dibina dalam tiga menara dengan menara satu setinggi 38 tingkat, menara dua dengan 44 tingkat manakala menara ketiga dengan 50 tingkat.

Menurut http://www.mygosip.com, pihaknya terkejut seketika apabila mendengar Siti Nurhaliza membeli penthouse mewah di hadapan KLCC itu dengan harga yang sedemikian.

“Ada gosip-gosip yang mengatakan penthouse mewah tu adalah hadiah harijadi yang ke-32 daripada suaminya, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa atau Datuk K kepada Datuk Siti Nurhaliza,

“Kalau betul la gosip tu, memang sangat bertuah la Siti Nurhaliza ni kan kerana hadiah harijadi sampai berjuta-juta,” kata blog itu.

Blog http://www.izyan.com pula berkata, ada pihak yang dikatakan ternampak kelibat Siti ketika menaiki lif turun dan naik dari aras 40 kediaman berkenaan.

“Lain lagi ceritanya, tempat kediamaan Siti tue pernah dianugerahkan seni bina kediaman pangsa terbaik ASEAN melalui anugerah Asia Pacific Property Award and International Property Award,

“Memang kiranya kediaman paling best la tue, sampai menang-menang award lagi, rumah VVIP pun belum pernah menang anugerah,” jelas blog itu.

p/s: kalau dah mampu, nak wat camne kan...

25 May 2011

The Perodua Audition



Untuk peminat Perodua, jom sertai "The Perodua Audition" sekarang juga.

Untuk maklumat lanjut, like di FB MyPerodua.

Cuti Umum Tambahan Untuk Hari Raya

Kerajaan membuat keputusan untuk mengumumkan cuti umum tambahan menjelang hari raya puasa tahun ini kerana ia dijangka jatuh bersamaan dengan sambutan hari kemerdekaan negara iaitu pada 31 Ogos.

Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd Sidek Hassan ketika mengumumkan demikian berkata, bagaimanapun, tarikh sebenar cuti umum tambahan itu akan bergantung kepada pengumuman tarikh hari raya yang akan diisytiharkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Melayu sebagaimana lazimnya.

Sekiranya hari raya pertama jatuh pada Selasa 30 Ogos yang juga bermakna hari raya kedua akan bersamaan dengan sambutan hari kemerdekaan negara pada Rabu, 31 Ogos, maka hari Khamis, 1 September akan diisytiharkan sebagai hari cuti umum tambahan, kata Sidek dalam satu kenyataan, Selasa.

Bagaimanapun, sekiranya hari raya pertama jatuh pada Rabu, 31 Ogos yang juga bersamaan dengan cuti umum sambutan ulang tahun kemerdekaan negara, maka hari raya kedua akan jatuh pada 1 September dan ini bermakna 2 September akan diumumkan sebagai hari cuti umum tambahan.

Carta Pai



Negara-negara yang berkunjung ke blog aku minggu ni..

kredit by: Nuffnang

24 May 2011

Fun@Ppj Square Bhgn.2

Brader api sedang asyik bermain api...

Aku takleh keluar dari kereta sebab hujan renyai di luar sana...Sambil mentelaah suratkhabar Berita Harian yang baru dibeli..Edisi awal untuk esok punye..

Abg yus kita menunjukkan ke"terror"an bermain api...

Pengacara malam tu...Kumpulan Jambu (Maharaja Lawak)...

Upin dan Ipin pun ada memeriahkan malam tu...Apa lagi..suka la budak2 yang ada kat situ...

Artis jemputan...Mila Af...sporting giler...

23 May 2011

Sebelum Kejadian Tanah Runtuh


Gambar semasa raptai/rehearsal...gambar ni dirakam 2 jam sebelum kejadian...
Mari semua umat Islam, kita sedekahkan Al-Fatihah kepada mereka yang telah pergi ke sisi Allah...

20 May 2011

Nikita




Nikita Willy - Kutetap Menanti

Meski dirimu bukan milikku
Namun hatiku tetap untukmu

Berjuta pilihan disisiku
Takkan bisa mengantikanmu

Walau badai menerpa
Cintaku takkan ku lepas

Berikan kesempatan untuk membuktikan
Ku mampu menjadi yang terbaik

Dan masih menjadi yang terbaik

Ku akan menanti
Meski harus penantian panjang

Ku akan tetap setia menunggumu

Ku tahu kau hanya untukku

Biarkan waktuku

Habis oleh penantian ini

Hingga kau percaya betapa besar

Cintaku padamu ku tetap menanti

Walau badai menerpa

Cintaku takkan ku lepas

Berikan kesempatan untuk membuktikan

Ku mampu jadi yang terbaik

Dan masih jadi yang terbaik


Ku akan menanti
Meski harus penantian panjang

Ku akan tetap setia menunggumu
Ku tahu kau hanya untukku

Biarkan waktuku

Habis oleh penantian ini
Hingga kau percaya betapa besar

Cintaku padamu ku tetap menanti


Penantian panjang

Ku akan menanti
Meski harus penantian panjang

Ku akan tetap setia menunggumu

Ku tahu kau hanya hanya untukku


Biarkan waktuku
Habis oleh penantian ini
Hingga kau percaya betapa besar

Cintaku padamu ku tetap menanti


Cintaku padamu..

Ku tetap menanti


Meski dirimu bukan milikku

Namun hatiku tetap untukmu

Cinta Melody


Lirik lagu OST Cinta Melody, Aishiteru (Aku Cinta Kamu) – Zivilia Band

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan
Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
O…wu..wo..o..
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Kimi ga tooku ni ite mo
Kimi no omoi ga tsunagaru kara
Shinjiteru yo shinjiteru yo

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Wo..wo..wo..
Wo..wo..wo..a a ai aishiteru


Digi & Hamper



Sabtu lepas geng2 Digi duk kat bawah blok rumah aku buat promosi untuk simkad Digi berharga RM5. Kebetulan husband aku nak naik lif ke rumah. Dia pun beli la simkad Digi tu. Bukan dapat simkad je tau, hamper pun dapat jugak untuk cabutan bertuah. Oh!! sangat-sangat bertuah la...bayar RM5 dapat simkad dan hamper. Thanks Digi. Nanti datang lagi ye..Aku pulak nak beli.

Izara Aishah & Hanis Zalikha


Perjalanan ke Colmar Tropicale, Bukit Tinggi, Bentong yang mengambil masa lebih kurang 2 jam itu berjalan dengan lancar bersama dua selebriti baharu, Izara Aishah dan Hanis Zalikha. Ketibaan kami disambut mesra oleh pihak Colmar Tropicale dan kemudian dibawa masuk ke tempat yang cukup cantik persis Perancis itu!

Cuaca yang cantik pada mulanya meyakinkan kami untuk meneruskan sesi fotografi. Walau bagaimanapun, hujan turun dengan tiba-tiba dan ia menyukarkan sedikit perjalanan kerja kami pada waktu itu. Namun benarlah kata orang, ‘hujan itu suatu rahmat’ dan sesi fotografi dapat diselesaikan dengan lancar. Izara yang merupakan pemenang tempat kedua di dalam Pencarian Dewi REMAJA 2010 berganding bahu bersama Hanis Zalikha, ‘blogger’ yang cukup terkenal di Malaysia.

Pertama kali mendekati Hanis Zalikha, gadis ini lebih banyak tersenyum dari berkata-kata. Ini bukan bermakna dia sombong atau pun tidak ‘friendly’ tetapi caranya yang nampak begitu tenang membuatkan dia lebih senang mendengar Team REMAJA lincah bersembang dengan Izara yang terkenal dengan sikap suka berceloteh. Sesekali baru Hanis menyampuk perbualan kami tetapi dia memang begitu pemurah dengan senyuman yang sangat manis. Berkongsi pengalaman berharga daripada kedua-dua gadis yang mencipta nama dalam bidang masingmasing riang ria bercuti-cuti di Colmar Tropicale!


Sambungannya dalam REMAJA 15 Mei 2011. Jangan lupa dapatkan di pasaran tau!

18 May 2011

Sepetang di Taman Wetland







Pada asalnya, kami nak ke Pasar Tani memandangkan hari hujan, kami terus ke Taman Wetland. Kat sini tak hujan pulak. Photoshot kat sini, pemandangan yang indah, tenang dan aman je. Memang sesuai la tempat tu untuk si Afiq berbasikal.

And then perut kami terasa lapar, kami terus ke Alamanda sambil mencari lauk-pauk untuk dimasak...terserempak pulak dengan cinda kat sana dengan hubby nya.

Alang-alang ke Alamanda, aku gi jenguk member lama kat Reject Shop tu.

Job Seeker - Sambill Park

40 Part Time Crews Needed!
Job Scope : Games Coordinator
Venue : Funfair, Precint 4 Putrajaya
Date : 27,28,29 May 2011 (3 days)
1st Shift : 8AM - 4PM (20 Crews)
...Wages : RM70/Day
2nd Shift : 4PM-12AM (20 Crews)
Wages : RM60/Day
Interest candidates can send their details through email to katherine.wong@dj-events.com or farhan@dj-events.com
More info, please click here.

16 May 2011

Fun@Ppj Square

Tauke Raja Lawak selaku pengacara pada malam tu. Sangat-sangat santai.

Abang api menunjukkan aksinya. WOW gitu !!!

Masuk api dalam mulut.

Ada tarian..
Anak i suka la tari menari ni.

Ade band juga..tak ingat pula nama band ni ape.

Minta belon kat pakcik badut.

Ikut menari sama..Maklum la kat sini ada tarian.

Lokasi: Depan Perbadanan Putrajaya

Funfair di Putrajaya

Hati ni terasa nak naik je "Balloon Wheel" ni tapi takut la sebab ada baby..
Simpan je hajat tu..


Alang-alang dah melangkah masuk ke funfair ni, kita kasi je la bebudak ni main bagi melepaskan geram yo. Tak bagi main banyak-banyak. Habis fulus nanti..Sebab ni la tempat menghabiskan duit. Cukup dengan hanya 1 permainan je kasi kat bebudak ni.
Nasib baik 1 token untuk setiap orang. Kalau dah 2 orang kena 2 token la.

1 token = RM2.50

RM5.00 melayang malam tu..cukup sudah..

**Fun fair ni terletak di Presint 4 Putrajaya.


14 May 2011

Aiskrim McDonald dan Kereta


Nestle Bliss...Delicious!!


It's time to pamper yourself with a 14 days challenge!

Nestle Bliss is the only yogurt drink in Malaysia that contains Inulin along with live cultures, low fat / 0% fat, made with real fruit juice and no artificial colouring.

Nestle Bliss is here to change your yogurt drinking experience. Not only it tastes so good, it comes with 11 different flavours. So what's your favourite flavour?

Start experiencing by taking up the 14 days challenge and pamper your digestive system.

Share this yogurt drinking experience with your family and friends today, for better lifestyle.

Like Facebook Nestle Bliss.

More info, please click here.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...