23 November 2011

Sakit Tangan, Kaki Dan Mulut (HFM)


 Dapat surat kuarantin dari klinik kesihatan. Baby Aqil tak boleh ke taska. Tapi rasanya taska tu kena tutup kot sebab dah 5 orang yang dijangkiti penyakit tangan, kaki dan mulut (HFM) ni.


 Petang semalam lepas balik keje, aku gi klinik bawa baby Aqil. Baby Aqil disahkan sakit HFM. Aku terserempak dengan 2 orang mak budak yang hantar anak ke taska yang sama di klinik semalam. Semua sakit HFM.

Ni krim Calamine untuk sakit HFM
 Tak lama kemudian, dapat sms dari penyelia taska, dia tanya betul ke baby Aqil kena sakit HFM. Aku pun call balik dia, bagitau betul la baby Aqil kena HFM.

So, aku terpaksa la duduk rumah jaga baby Aqil...Tak tau la sampai bila....Sampai baby Aqil sembuh lah kan..Sabtu ni balik kampung...sampai 4hb Disember...

2 comments:

  1. nasib baik amzar dah mula cuti...if not mmg risau gak nak anta gi kindy ni...amzar pun baru habis demam selsema

    ReplyDelete
  2. GR: musim sekarang ni..take care je la..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...