08 November 2011

Nasib Hari Selasa

Hari ni hari yang huru hara sikit memandangkan hari ni bermulanya Mesyuarat besar untuk unit aku...DTA...
Tiba-tiba dapat sms dari rakan sekerja gitau dia EL pulak hari ni. Nasib baik la PA ada..Kalau tak mau kelam kabut..
Kebetulan husband aku cuti hari ni, aku pun drive sendiri la. Bila dah drive sendiri, aku akan pastikan masa tu kenderaan masih tak banyak dijalanraya sebab aku takut bila kereta banyak.And the aku pun sampai awal la ke ofis nak settlekan mesyuarat DTA ni.


Tup..tup..tup..
Tiba-tiba kasut pulak putus...fening la fening nak cari kasut orang kat ofis ni..
Nasib baik jumpa satu kasut yang sama saiz dengan kaki aku..Alhamdulillah..

Tuan punye kasut ni masih bercuti..takpe la..naik keje nanti aku gtau la dia..
Yang ada bawah meja aku ni hanya selipar jepun je..Malu la nak pakai dalam bilik meeting tu..Kang tak pasal-pasal pulak kena tegur..
Nasib la ko hari selasa bersamaan 8 November 2011..

p/s: hari ni org meeting lunch kat luar...esok hingga jumaat lunch kat ofis je..harap-harap kami-kami ni dapat la merasa makanan tu..sebab kekadang kami ni tak sempat makan..makanan kena rembat..Yang kesiannya, bos kami pun tak sempat makan jugak..Habis sape yang dipersalahkan????kami-kami jugak..(unit A)..orang lain dah belasah..maybe orang lain ingatkan semua yang meeting tu dah makan.. Haruslah kena jaga makanan lepas ni...Pengalaman mengajarku apa yang telah berlaku selama ni..Dan kekadang rasa terkejut bila dah ramai menjamu sedangkan orang yang incharge baru je nak menjamu selera..Kekadang tertanya-tanya pulak, sape yang incharge ni? kami-kami ke, kamu-kamu...!!!Jangan risau, ada je lebih, nanti kami-kami panggilnya..Kami-kami tak rembat semua..Mak aihhhh..!!!Fenat la...

2 comments:

  1. mmm how dramatic your day today.. Kasut sudah tak pantes, throw it to your dustbin and give your friend a new one.. He/she will happy to see it..

    Just for your info, If you own a blog and want to get the Treasures (Samsung Galaxy Ace dan RM 1,000) from

    Streetdirectory, please make sure you won’t miss this opportunity

    It's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/
    Thank you very much for your attention

    ReplyDelete
  2. Sd Malay: amboi...dia suruh buang je kasut ku itu..Mana boleh..bisa dijahit donggggg..rugi lor..Kalau dah dijahit, boleh pakai more than 10 yrs la..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...