08 November 2011

Masalah Mata

Sejak dua menjak ni asyik naik je ketumbit kat mata ni..Nape ye? Aku takde skodeng sape-sape pun..Biasanya kalau naik ketumbit ni, diorang kata gi skodeng..

sumber gambar dari google..bukannya mata aku yer..tapi cam ada gaya mata aku je..
Adakah aku tak cukup tidur? Itulah jawapan yang tepat kot...Tapi boleh ke kalau tak cukup tidur, ketumbit ni tumbuh. Itukah puncanya???Konfius pulak..

Sejak ada baby ni, memang la asyik tak cukup tidur je..Dan sejak itu lah ketumbit datang hinggap kat mata aku..

Just try je la petua-petua yang ada kat internet ni..Kot-kot la menjadi kann..!!!

4 comments:

  1. nana slalu naik ketumbit gak, and nana g jumpa doc, doc ckp ketumbit naik sbb liang2 di kelopak mata tersumbat/berminyak..ini mungkin disebabkan habuk or cuci makeup (eyeliner) dgn tidak bersih..doc sarankan kerap cuci muka..if ke klinik, doc akan bg ubat krim mata, ubat titik and pil kurangkan bengkak...=)

    ReplyDelete
  2. erm..haha. jgn caye la kak klw tumbuh ketumbit tu sbb kaki skodeng..maybe, btol ape yg nananadya ckp tu...

    ReplyDelete
  3. nananaDya: tq 4 info...

    Sue: memang akak tak caye..sebab akak tak skodeng pun..hehehe

    ReplyDelete
  4. saya penah kena 2 kali.. 2² kali jugak pergi spital & apa yg doktor buat is belah ketumbit tu & buang nanah yang ada kat dalamnya.. tapi yang buat tu bukan doktor pun.. hanya MA je.. huhu.. sebelum belah tu, doktor check dulu guna machine yang ada kat kedai cermin mata tu (apa eh orang panggil.. hehe..) katanya kelopak mata saya tu ada bendasing kaler itam.. nak tau ape? itu lah serpihan² eyeliner yang tak abis dicuci.. huhu..

    sekian, terima kasih..
    =)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...