10 November 2011

Gotong Royong


Memandangkan dah dapat memo yang menyatakan bahawa minggu depan Audit 5S nak datang check, maka ketua zon Alamanda beri arahan supaya esok akan diadakan gotong royong bagi mengemas tempat masin-masing. Maklum la setiap kali Audit nak datang, memang begini la.

Tapi pagi esok aku tak dapat nak join kerana aku kena pergi sekolah anak. Sampai tengah hari pulak tu. So, aku dapat join petang je la ye..Berapa jam la sangat yang tinggal kannn!!

Kalau nak tengok tempat aku sekarang ni, memang fail giler. Serabut ya amat. Esok boleh la mengemas apa yang patut.

Dah sisih, boleh la jual. Tapi duit tu banyak benda pulak nak beli. Bukan makan sendiri. Kotak surat kaunter dah lunyai, nak kena ganti yang baru dan berkualiti (tahan lama). Barang pantri seperti sabun dan segala bagai la.

Takde ke yang sudi menghulurkan sumbangan ikhlas. Balik-balik duit kertas yang kami jual jugak kena guna.

Nasib badan ler..

2 comments:

  1. assalam...

    smua nk kene check time audit, so kene pastikan la jgn kantoi ape2..kalo akaun syarikat tu, hrp2 la jgn ada tipu2 kat mana2..keje elok2, biar ada keberkatan...

    ReplyDelete
  2. Blade Edge: wslm...bab akaun tu tak tau la pulak,,hopefully ok je kot..sebab kementerian ni save bajet sikit..hehehhe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...