12 October 2011

Noriday-Marvelon-Rigevidon

Pening memikirkan pasal pil perancang kehamilan ni.

Lepas satu-satu aku tukar.

Alasan yang aku berikan ialah sakit kepala.

Pakar perancang keluarga kata, ia berkait denga hormon kita.

Sebab tu ada effect sakit kepala.

Mula-mula doktor suggest kat aku ambil pil noriday.

Aku pun try la..

OOO...taknak makan dah pil ni..sakit kepala...

Aku tukar pil marvelon pulak..

try..try..try..

sakit kepala jugak..

Doktor....saya nak tukar pil lain boleh?

kenapa?

sakit kepala juga..

lastly, doktor suggest aku ambil pil rigevidon..


sampai sekarang aku tak makan lagi...

takut sakit kepala datang menyerang lagi..

Kalau tak makan pil perancang ni, takut terbabas lak....

Aduissss...

tension betul la..

Cucuk...ooo tak nak..takut la...

***elok ke makan pil perancang ni?

Sampai bila?

sampai bersedia nak tambah anak pulak ek..

banyak la ubat dlm badan aku ni..

7 comments:

  1. aq pun xsuke amik pil..dh try inject..so far ok je inject tp mslh aq mls nk g appointmnet je..so dah stop dr amik ape2..pndai2 sndiri je..
    cer try implan

    ReplyDelete
  2. itu le pasalnya...aku pun malas nak gi klinik...fed up...rasanya kena pandai2 sendiri kot..implan...oh takutttt

    ReplyDelete
  3. ms nopal ambk noriday sbb bf kn die,lps stop bf ambk regevidon...mkn sampai nopal umo 1y 4m,pastu mkn maajun.

    ms mkn pil tu xde plak effect ape2 mcm skt pale ke,brt naik m'dadak ke...mybe sbb hormon kot...

    org ckp xelok mkn pil dlm tmph ms yg pnjng tp ade stgh org tue ok je..nthla...he3x...nor pn tgh pk2 nk ambk family planning ape lps b'salin nie...

    ReplyDelete
  4. nor: ini masalah besar pada wanita...sampai bila kita nak makan pil je!!!

    ReplyDelete
  5. aku pernah inject sekali dulu tp skt pinggang la. x tahan. sudahnya merancang sendiri je =)

    ReplyDelete
  6. Saya pula amik regividon...seminggu berat naik 1kg..dr asalnye berat 57kg...skrg dh jdk 70kg...nk brhenti takut trbabas plak...sblm ni nk merancg sndri tp ank rapat2...nk xnk kna mkn juga...

    ReplyDelete
  7. saya ambik regividon ...dh 3 4 hari sudah...suka betul mual2.rasa nak muntah... selera makan pun kuat...adakah ini tindak balas ubat tersebut??? pls tolong beri penjelasan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...