18 June 2011

Emel Poyo

Mak ai...tetiba buka emel...Terbaca satu emel ni...Leh caye ke? Zaman sekarang susah dah nak caye benda camni kan..Poyo jo..

Apa kata kita layan je...tapi toksoh caye ok...emel kat bawah ni:

"Assalammuailaikum,


Saya ingin merpenalkan diri saya terlebih dahulu. Nama saya Puan Shahsilla Binti Sarippudin from Malaysia. Untuk makluman saya penghidap kanser di tahap yang serius. Dan doktor telah mengesahkan bahawa saya tidak akan dapat bertahan hidup lebih lama. Dengan murah hati nya saya ingin mendermakan segala yang saya miliki dan ini adalah keinginan yang saya dan arwah suami saya telah rancang sebelum ini. Memandangkan kami tiada di kurniakan cahaya mata.

Dengan murah hati nya dan keikhlasan hati saya dan arwah suami saya. Dan saya percaya allah maha mengetahui niat saya ini. Dengan ini, saya menghulurkan atau menyumbangkan sejumlah wang sebanyak £2,000.000.00 (Dua Juta Paun) kepada anda. Dalam memudahkan semua urusan antara saya dan anda, saya akan meminta peguam saya menyediakan segala dokumen yang berkenaan.

Dan dengan izin allah semua urusan akan berjalan dengan lebih lancar, dan pindah hak milik di antara kita tidak akan bermasalah. Semoga allah memberkati segala kerjasama dari anda dan gunakan lah pemberian saya ini dengan bijaksana.


Salam,
Puan Shahsilla Binti Sarippudin."

~~Baca boleh..percaya jangan sekali uollss..~~

2 comments:

  1. banyak dah orang terima emel macam ni
    try search kat google pasal emel ni

    ReplyDelete
  2. oo...ye ke..nanti nak try la search

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...