17 April 2011

Asyik Aku Je


Sekarang nak citer pasal husband aku pulak. Boleh tak? Ni la husband aku. Yang mana? Cari la. Tapi bukan baju melayu ungu tu. Tu Mantan PM. Tun Abdullah Ahmad Badawi.
Tu ofis lama dia.

Dan tu jugak ofis lama husband aku. Sekarang dok kementeian yang sama tapi bahagian, tingkat dan blok yang lain da. Asalkan dia happy ok la tu. Gi keje kalau tak happy buat apa kan.

Lepas je Tun letak jawatan sebagai PM dan Menteri Kewangan, husband aku pun terus tukar ke bahagian lama. Yang tinggal orang lama kat situ hanya yus dan ayu je. Yang lain dah merantau ke tempat lain.

Dulu aku rajin gak lepak-lepak kat tempat husband aku. Orang kat situ pun ok, tak sombong. Bos mahupun kerani/PA semuanya ok.

Satu hal lagi kalau aku nak tengok Astro pun aku akan gi kat sini. Ye la kat bahagian aku xde tv. Masa tu Datuk Siti buat sidang akhbar tentang perkahwinannya. Mau tak aku nak lepaskan peluang ni. Takkan aku nak cuti lak tengok tv kat rumah. Cuti berapa je setahun. Tak cukup. Aku pun ambik kesempatan la tengok Astro kat sini. Lagi pun yang diorang kat situ pun memang nak tengok jugak announce dari Siti.

Ok la, buat kesimpulannya memang best sangat zaman dulu-dulu. Sekarang aku dah tak jejak kat sana lagi. Husband aku pun dah takde kat sini kan. Kalau perlu, aku boleh la ke sana lagi.

3 comments:

  1. Zaman dulu mmg best. Walaupun kdg2 tekanan kerja buat aku selalu marah2 tp itu semua buat aku lebih matang dan tambah pengalaman. Lebih2 lg tang melayan kerenah manusia.... So sweet :)

    ReplyDelete
  2. kadang2 bos kat situ pun kepala giler2..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...