10 March 2011

XPDC Berakit Sungai Pahang









Acara tahunan yang dinanti-nantikan oleh rakyat Pahang. Dulu masa aku duk kampung boleh la gi tengok orang berakit ni. Tak abah aku, adik aku yang join xpdc ni. Seronok tengok diorang berakit. Tapi sekarang dah tak dapat tengok, coz aku dah keje kat Putrajaya. Malam2 ade wat persembahan bagi menghiburkan peserta berakit ni. Biasanya aku akan gi tengok kat Kg. Serengkam je. Dekat dengan kampung aku. Lagipun sedara aku ada kat situ.

Biasanya Sultan Pahang ada, tapi yang aku perasan kat gambar ni cuma anakanda nya je, Tengku Mahkota Pahang. Apa-apa pun I LIKE IT!!!

foto by: FB Umno Bahagian Maran

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...