25 March 2011

Perbezaan Yang Ketara


Memang betul..sangat-sangat berbeza. Kita perlu bijak memilih kedai yang jauh lebih murah. Itu hak kita. Kita sebagai pengguna perlu menilai harga.

Memandangkan semalam gaji dah masuk, aku suruh husband aku gi beli barang-barang keperluan dapur dan baby. Sebelum ke carrefour, aku suruh dia survey harga kat 99 Speedmart dulu. Ternyata harga di 99 Speedmart ni jauh lebih murah dan berdekatan dengan rumah je. So, lepas ni takyah dah nak gi beli barang jauh-jauh. Jalan kaki je. Berapa minit je. Wow..betul-betul saving ni.

Harga pampers Drypers kat carrefour ni RM27++ berbeza betul dengan 99 Speedmart yang berharga RM23.65 je. Haa..jauhkan beza harga ni. Kalau di lihat tag harga kat Manjaku Baby Centre ni, kira mahal jugak la RM26.90.

So, lepas ni beli barang kat 99 Speedmart je la ye kengkawan semua yang suka berjimat- cermat. Sape yang kaya, terpulang la.

1 comment:

  1. bagus gak 2 bab jimat cermat ni amalan mulia berbaloi2.sekarang barang semuanya naik harga nk kira ngan gaji yg x seberapa besar hanya cukup2 spai gaji berikutnya kita harus bijak belanja.kita serang supermarket 99 speedmart hehehe tawaran yg bagus bijak2

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...