05 January 2011

Go To School

Pagi:
Sebelum ke sekolah sempat lagi pose. Al-Maklumlah sekolah dah bermula..Excited anak aku nak gi sekolah. Time cuti hari tu, dia asyik tanya je "Bila la nak gi sekolah pra ni"..
3.1.2011 (Isnin) adalah hari pertama persekolahan sesi 2011. Sejak tadika lagi dia memang tak nangis. Aku sangat bersyukur bila dapat surat yang mengatakan anak aku diterima masuk ke PraSekolah SKPP 9(2). Banyak jugak permohonan DITOLAK. Cuma 75 orang saje yang terpilih termasuk anak aku..

PraSekolah kat situ ada 3 kelas iaitu Kelas Mumtaz (Cemerlang), Munawwarah (Gemilang) dan Masyhur (Terbilang). Anak aku dapat kelas Masyhur.

Petang:
Ke KAFA Al-Hidayah P(9) kat rumah mampu milik lak. Awal tahun duit dah kopak bayar yuran prasekolah dan KAFA. Baju, kain dan tudung KAFA ni beli kat Warta, Bangi. Nasib baik dapat diskaun. Siap dapat Membercard free lagi..Tu yang seronok shopping kat situ.

Hari pertama gi KAFA dia dah tido dalam kelas..Cian anak aku..Dia kata ngantuk sebab tu la dia tido. Ustazah bangunkan dia..Ape lagi terus nangis la..Biasa nya xtvt petang dia tido je, sekarang dah kena gi KAFA. So, kena tahan la mata tu.
*
*
Sekarang anak aku dah dapat ramai kawan baru. Kat prasekolah dan KAFA.
~~"Moga jadi orang yang berjaya di dunia dan di akhirat"~~.
AMIN..




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...